همدلی چیست؟ 10 نشانه همدلی

در اصل همدلی، این است که خود را در موقعیت دیگران قرار داده و احساساتــی را که متحمل می‌شوند احساس کنید. وقتی می‌بینید شخص دیگری در حال رنج است، ممکن است بتوانید فوراً خود را به جای شخص مقابل متصور شوید و با آنچه در حال گذر است احساس همدردی کنید.

همدلی چیست؟

همدلی چیست؟

در حالــی که مردم به طور کلی با احساسات و عواطف خود بسیار هماهنگ هستند، ورود به سر دیگران می‌تواند کمــی دشوارتر باشد. توانایی احساس همدلــی به مردم این امکان را می‌دهد که “بجای دیگران رنج را متحمل شوند”. همدلـــی به مردم امکان می‌دهد احساساتــی را که دیگران احساس می‌کنند، درک کنند. برای بسیاری، دیدن شخص دیگری در درد و پاسخگویی با بی‌تفاوتــی یا حتی خصومت آشکار کاملاً غیرقابل درک به نظر می‌رسد.

اما این واقعیت که برخــی افراد چنین روشی را نشان می‌دهند به وضوح نشان می‌دهد که همدلــی لزوماً پاسخی جهانــی به رنج دیگران نیست.

نشانه‌های همدلی

نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد شما تمایل به یک فرد همدل دارید:

  • شما واقعاً خوب گوش می‌دهید که دیگران چه می‌گویند.
  • مردم اغلب مشکلات خود را به شما می‌گویند.
  • شما به خوبــی می‌توانید احساس دیگران را درک کنید.
  • شما اغلب به احساس دیگران فکر می‌کنید.
  • افراد دیگر برای مشاوره به شما مراجعــه می‌کنند.
  • غالباً احساس می‌کنید از حوادث غم انگیز غرق شده‌اید.
  • شما سعــی می‌کنید به دیگران که رنج می‌برند کمک کنید.
  • شما خوب می‌گویید وقتی مردم صادق نیستند.
  • گاهــی اوقات در شرایط اجتماعــی احساس خستگی یا غرق شدن می‌کنید.
  • شما به شدت به دیگران اهمیت می‌دهید.
  • برای شما سخت است که در روابط خود با دیگران محدودیت ایجاد کنید.

داشتن همدلــی زیاد شما را نگران رفاه و خوشبختــی دیگران می‌کند. با این حال، این بدان معناست که گاهی اوقات می‌توانید از فکر کردن در مورد احساسات دیگران غرق شوید.

انواع همدلی

انواع مختلفی از همدلــی وجود دارد که ممکن است فرد تجربه کند:

1. همدلــی عاطفی شامل توانایــی درک احساسات شخص دیگر و پاسخ مناسب است. چنین درک احساسی ممکن است باعث شود که کسی نگران رفاه فرد دیگر باشد یا ممکن است منجــر به احساس ناراحتی شخصی شود.

2. همدلــی جسمانــی شامل نوعی واکنش فیزیکی در پاسخ به آنچه دیگران تجربه می‌کنند، می‌شود. افراد گاهی اوقات از نظر جسمی احساس دیگری را تجربه می‌کنند. به عنوان مثال، وقتی می‌بینید شخص دیگری احساس خجالت می‌کند، ممکن است شروع به سرخ شدن یا ناراحتی معده کنید.

3. همدلــی شناختی شامل این است که بتوانید وضعیت روانی شخص دیگر و آنچه که در واکنش به موقعیت ممکن است فکر کنند را درک کنید. این به آنچه روانشناسان به عنوان نظریــه ذهن یا تفکر در مورد آنچه دیگران فکر می‌کنند، اشاره دارد. در حالی که همدردی و شفقت و مربوط به همدلــی است، تفاوت‌های مهمی وجود دارد. تصور می‌شود که شفقت و همدردی بیشتر شامل یک ارتباط منفعل است، در حالی که همدلی به طور کلی شامل تلاش بسیار فعا‌ل‌تری برای درک شخص دیگر است.

4. همدلــی شناختی در برابر احساسات انسان‌ها، مسلماً قادر به رفتارهای خودخواهانه و حتــی ظالمانه هستند. اسکن سریع هر روزنامه روزانه به سرعت اقدامات بی‌رحمانه، خودخواهانه و شنیع را آشکار می‌کند. سوال این است که چرا همه ما مرتباً چنین رفتارهای خودخواهانه را انجام نمی‌دهیم؟ چه چیزی باعث می‌شود ما درد دیگری را احساس کرده و با مهربانی پاسخ دهیم؟

تجربه همــدلی دارای مزایای متعددی است:

1. همدلی به افراد اجازه می‌دهد با دیگران ارتباط اجتماعــی برقرار کنند. با درک آنچه مردم فکر می‌کنند و احساس می‌کنند، مردم می‌توانند در موقعیت‌های اجتماعی به طور مناسب پاسخ دهند. تحقیقات نشان داده است که داشتن ارتباطات اجتماعی برای سلامت جسمی و روانی مهم است.

2. همدلی با دیگران به شما کمک می‌کند تا احساسات خود را تنظیم کنید. تنظیم احساسات از این جهت اهمیت دارد که به شما این امکان را می‌دهد که حتــی در مواقع استرس شدید، احساس خود را مدیریت کنید، بدون اینکه تحت فشار قرار بگیرید.

3. همدلی رفتارهای کمک کننده را تقویت می‌کند. هنگامــی که با دیگران احساس همدردی می‌کنید، نه تنها به احتمال زیاد رفتارهای مفیدی انجام می‌دهید، بلکه افراد دیگر نیز در صورت تجربه همدلی به شما کمک می‌کنند.

4. همه در هر شرایطی همدلی را تجربه نمی‌کنند. برخــی از افراد ممکن است به طور کلی به طور طبیعی همدل باشند، اما مردم همچنین تمایل دارند نسبت به برخی افراد بیشتر احساس همدردی کنند و نسبت به برخی دیگر کمتر احساس همدردی می‌کنند.

برخی از عوامل مختلفــی که در این گرایش نقش دارند عبارتند از:
  • نحوه درک افراد از طرف مقابل
  • چگونه افراد رفتارهای فرد دیگر را نسبت می‌دهند
  • آنچه مردم به خاطر گرفتاری طرف مقابل سرزنش می‌کنند
  • تجربیات و انتظارات گذشته

تحقیقات نشان داده است که تفاوت‌های جنسیتــی در تجربه و بیان همدلی وجود دارد، اگرچه این یافته‌ها تا حدودی مخلوط هستند. زنان در آزمون‌های همدلی نمره بالاتری کسب می‌کنند. مطالعات نشان می‌دهد که زنان تمایل بیشتری به احساس همدلی شناختی نسبت به مردان دارند. در ابتدایی‌ترین سطح، به نظر می‌رسد دو عامل اصلی در توانایی تجربه همدلی وجود دارد:

همدلی چیست؟

در اصل، این کمک‌های نسبــی قدیمی طبیعت و پرورش را کاهش می‌دهد. والدین ژن‌هایی را که به شخصیت کلــی کمک می‌کنند، از جمله تمایل به همدردی، همدلی و شفقت، منتقل می‌کنند. از سوی دیگر، افراد نیز توسط والدین، ​​همسالان، جوامـــع و جامعه، اجتماعــی می‌شوند. نحوه برخورد مردم با دیگران و همچنین احساسی که نسبت به دیگران دارند، اغلب بازتاب باورها و ارزشهایــی است که در سنین پایین به وجود آمده است.

موانع همدلی

چند دلیل که چرا مردم گاهی اوقات همدلی ندارند، شامل سوگیری‌های شناختــی، انسان زدایی و سرزنش قربانی است.

سوگیری‌های شناختــی

گاهی اوقات نحوه درک مردم از جهان پیرامون خود تحت تأثیر تعدادی از سوگیری‌های شناختــی قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، مردم اغلب شکست‌های دیگران را به ویژگی‌های درونی نسبت می‌دهند، در حالی که نقص‌های خود را عامل عوامل خارجی می‌دانند. این سوگیری‌ها می‌تواند دیدن همه عوامل موثر بر یک موقعیت را دشوار کند و احتمال اینکه مردم بتوانند موقعیت را از دیدگاه دیگری ببینند را کمتر کند.

انسان زدایــی

بسیاری نیز قربانی این فکر می‌شوند که افرادی که با آنها متفاوت هستند نیز مانند آنها احساس نمی‌کنند و رفتار نمی‌کنند. این امر به ویژه در مواردی که افراد دیگر از نظر جسمــی با یکدیگر فاصله دارند شایع است. به عنوان مثال، هنگامی که آنها گزارش‌هایــی از فاجعه یا درگیری در سرزمین بیگانه می‌بینند، ممکن است مردم احساس همدردی کمتری داشته باشند اگر تصور کنند که کسانی که از این وضعیت رنج می‌برند با خودشان تفاوت اساســی دارند.

سرزنش قربانی

گاهی اوقات وقتی شخص دیگری تجربه وحشتناکــی را تجربه کرده است، مردم اشتباه می‌کنند که قربانــی را مسئول شرایط خود می‌دانند. به همین دلیل است که اغلب از قربانیان جنایات سال می‌شود که چه اقدامــی ممکن است برای جلوگیری از جنایت انجام داده باشند. این گرایش ناشی از نیاز به این باور است که جهان مکانی عادلانه است. مردم می‌خواهند باور کنند که مردم آنچه را که سزاوار آن هستند دریافت می‌کنند، آنها را فریب می‌دهد که فکر کنند چنین اتفاقات وحشتناکی هرگز نمی‌تواند برای آنها رخ دهد.

تاریخچه مطالعه همدلی

اصطلاح همدلی برای اولین بار در سال 1909 توسط روانشناس ادوارد بی معرفی شد. چندین نظریه مختلف برای توضیح همدلی ارائه شده است.

توضیحات عصب شناسی

مطالعات نشان داده است که مناطق خاصی از مغز در نحوه تجربه همدلی نقش دارند. رویکردهای اخیر بر فرآیندهای شناختــی و عصبی که در پشت همدلی نهفته است متمرکز می‌شود. محققان دریافته‌اند که نواحــی مختلف مغز نقش مهمی در همدلی ایفا می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که اجزای عصبی شناختی مهمی در تجربه همدلی وجود دارد. تحقیقات MRI عملکردی همچنین نشان می‌دهد که ناحیه‌ای از مغز که تحت عنوان حفره جلویی تحتانی (IFG) شناخته می‌شود، نقش مهمی در تجربه همدلی ایفا می‌کند.

توضیحات احساســی

برخی از اولین تحقیقات در زمینه همدلی با تمرکز بر احساس دیگران به افراد اجازه می‌دهد تا انواع تجربیات احساسی را تجربه کنند. فیلسوف آدام اسمیت پیشنهاد کرد که همدلی به ما اجازه می‌دهد چیزهایی را تجربه کنیم که در غیر این صورت هرگز قادر به احساس کامل آنها نیستیم. این می‌تواند شامل احساس همدلی برای افراد واقعی و شخصیت‌های خیالی باشد. به عنوان مثال، تجربه همدلی با شخصیت‌های داستانی به افراد امکان می‌دهد طیف وسیعی از تجربیات احساسی را تجربه کنند که در غیر این صورت غیرممکن است.

توضیحات اجتماعی

هربرت اسپنسر، جامعه شناس، پیشنهاد کرد که همدردی عملکردی سازگارانه دارد و به بقای گونه‌ها کمک می‌کند. همدلی منجر به کمک به رفتار می‌شود که به نفع روابط اجتماعی است. انسان‌ها به طور طبیعی موجوداتی اجتماعی هستند. مواردی که به روابط ما با دیگران کمک می‌کند برای ما نیز مفید است. وقتی افراد همدلی را تجربه می‌کنند، بیشتر به رفتارهای اجتماعی می‌پردازند که به نفع دیگران است. مواردی مانند نوع دوستی و قهرمانــی نیز با احساس همدلی با دیگران مرتبط است.

نکاتی برای تمرین همدلی

خوشبختانه همدلی مهارتی است که می‌توانید آن را بیاموزید و تقویت کنید. اگر می‌خواهید مهارت‌های همدلی خود را تقویت کنید، چند کار وجود دارد که می‌توانید انجام دهید:

نکات همدلی

نتیجه

در حالی که گاهی اوقات همدلــی ممکن است شکست بخورد، اکثر مردم قادرند در شرایط مختلف با دیگران همدلــی کنند. این توانایی برای دیدن مسائل از دیدگاه شخص دیگر و همدردی با احساسات دیگران نقش مهمی در زندگی اجتماعی ما دارد. همدلی به ما این امکان را می‌دهد که دیگران را بفهمیم و اغلب ما را وادار می‌کند که برای تسکین رنج شخص دیگر اقدام کنیم.

منبع

verywellmind.com

نوشتهٔ پیشین
فصل 8: کانال های بازاریابی یا کانال های توزیع چیست؟
نوشتهٔ بعدی
کاربردهای هوش تجاری؛ 4 کاربرد اصلی هوش تجاری BI

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

آخرین مطالب


گوگل با معرفی مدل جدید زبان بزرگ خود (LLM)، Gemini…
گوگل بارد Bard یک چت بات، انقلابی برای هوش مصنوعی…
چگونه یک متخصص BI تبدیل؟ این یک مسیر خطی نیست،…
برنامه Microsoft Power BI خود را به عنوان یک ابزار…
Api‌های POWER BI REST (رابط‎‌های برنامه نویسی برنامه) یک مجموعه…
فهرست