خطای 404 چیست؟ رفع خطای 404

خطای 404 چیست؟

اگر شما به عنوان یک کاربر در فضای اینترنت به دنبال موضوعی بگردید و در حین بازدید از صفحه با خطایی به عنوان صفحه وجود ندارد برخورد کنید به احتمال زیاد حس ناخوشایندی در شما ایجاد می‌شود. شاید بنظر این اتفاقات جزو اتفاقات کوچک باشد. اما متأسفانه، این جزئیات کوچک می‌توانند تأثیرات بزرگی داشته باشند. این خطا دقیقا مربوط به چیست؟ و چگونه میتوان آن را برطرف کرد ما در این قسمت از آموزش کیسان قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم پس در ادامه همراه ما باشید…

404: خطای صفحه پیدا نشده به چه معناست؟خطای 404 چیست؟

علت به وجود آمدن خطای 404

از نظر فنی، 404 Page Not Found به این معناست سروری که وبسایتی را نگهداری می‌کند وبسایت را نشان نمی‌دهد.

خطای 404 می‌تواند در نتیجه موارد زیر رخ دهد:

  • در حال انتقال یک صفحه
  • در حال انتقال فهرست صفحه
  • انتقال یک سایت کامل
  • عدم اضافه کردن 301 تغییر مسیر یا ریدایرکت
  • نوشتن URL غلط

در ادامه به توضیح این 5 مورد میپردازیم. چگونه ارور 404 را اصلاح کنم؟ صفحه یافت نشد؟ بیشتر اوقات، این مشکل توسط یکی از این پنج موضوع ایجاد می‌شود. بسته به علت، می‌توانید همه آنها را در سرور یا در مرورگر خود اصلاح کنید.

1. انتقال یک صفحه

اگر اخیراً صفحه‌ای را اضافه یا منتقل کرده باشید، ممکن است صفحه در پوشه اشتباهی قرار گرفته باشد. مسیر صفحه‌ای را که می‌خواهید به آن دسترسی پیدا کنید بررسی کنید و آن را با آنچه در سرویس پروتکل انتقال پرونده (FTP) یا سیستم مدیریت محتوا (CMS) خود مشاهده می‌کنید مقایسه کنید. اگر صفحه در مکان نامناسبی قرار دارد، آن را به مکان مناسب منتقل کنید و دوباره سعی کنید به آن دسترسی پیدا کنید. اگر با این کار مشکلی برطرف نشد، ممکن است مجبور باشید با هاستینگ وبسایت خود در ارتباط باشید تا راه حل مناسب را تعیین کنید.

بیشتر اوقات، اینکار لازم نیست. فقط مسیرهای خود را دوباره بررسی کنید و مطمئن شوید که URL شما درست است!

2. انتقال فهرست صفحه

بعضی اوقات ممکن است خود صفحه دلیل 404 نباشد. می‌تواند پوشه حاوی صفحه باشد. این را بعضی اوقات “فهرست” صفحه می‌نامند. اگر پوشه‌ای را که شامل صفحات است انتقال دهید، URL هر یک از آن صفحات نیز تغییر می‌کند. این بدان معناست که شما باید به هر صفحه با آدرس جدید آن دسترسی پیدا کنید. نام هر پوشه در URL شما باید با آنچه در سرویس FTP یا CMS شماست مطابقت داشته باشد.

اگر این کار را نکرد، فقط URL را در مرورگر خود تایپ کنید! این باید فوراً مشکل را برطرف کند.

3. انتقال یک سایت کامل

اگر به تازگی کل سایت خود را منتقل کرده‌اید، به این معنی که مجدداً آن را بازسازی کرده‌اید. ممکن است 404 نمایش داده شود تا سایت دوباره خود را به خانه جدید خود برساند. در حالی که 99٪ از میزبانان وبسایت هر کاری از دستشان برمی‌آید برای به حداقل رساندن زمان خرابی، این اتفاق هر چند وقت یک بار اتفاق می‌افتد.

4. فراموش کردن 301 یا هدایت مجدد

اگر اخیراً مجبور به جابجایی صفحات (یا کل سایت خود) هستید، ممکن است 301 تغییر مسیر مناسب را در محل قرار ندهید. خوشبختانه، این یک راه حل آسان است. به طور خلاصه، یک تغییر مسیر 301 به یک کاربر اینترنت می‌گوید که صفحه شما برای همیشه به یک URL جدید منتقل شده است. همچنین به موتورهای جستجو مانند گوگل می‌گوید تا شما هیچ رتبه‌بندی را برای عبارات ارزشمند جستجو از دست ندهید، اما همچنان می‌توانید سایت خود را همانطور که می‌خواهید شخصی‌سازی کنید.

تنها نوع تغییر مسیر 302 است که به آن ریدایرکت موقت می‌گویند. این مقدار SEO را منتقل نمی‌کند و به طور کلی، استفاده از 301 همیشه بهتر است. بنابراین اگر می‌خواهید یک URL قدیمی، کاربران را به همان صفحه با آدرس دیگری بفرستد، باید هدایت 301 را در آن صفحه پیاده‌سازی کنید. در غیر این‌صورت، بازدیدکنندگان وبسایت شما (از جمله شما) فقط یک پیام 404 را مشاهده می‌کنید.

5. نوشتن URL غلط

اغلب اوقات، ساده‌ترین راه‌حل بهترین نتیجه را می‌دهد. قبل از اینکه نگران شوید، URL صفحه مورد نظر را دوباره بررسی کنید. اشتباه تایپی، اشتباه رایجی است و ممکن است باعث بروز این خطا شود.


خطاهای HTTP 404 می‌تواند به رتبه و اعتبار یک وبسایت آسیب برساند!!

موتورهای جستجو مانند Google و Bing، در صورت داشتن خطاهای 404 بسیار، تصور منفی از یک سایت خواهند داشت. وقتی خزنده‌ها تشخیص دادند که بسیاری از درخواست‌ها با کد 404 برآورده می‌شوند، فرض می‌شود که سایت خیلی خوب نگهداری نشده است. پیوندهای مرده بر رتبه‌بندی سایت تأثیر می‌گذارند و اگر تعداد خطاهای 404 بسیار زیاد باشد، Google می‌تواند جایگاه آن را در SERP کاهش دهد یا حتی ایندکس آن را متوقف کند. این ممکن است منجر به کاهش قابل توجهی در تعداد بازدید کنندگان وبسایت شود.

اگر سایت پر از پیوندهای خراب باشد یا اگر صفحه مقصد (صفحه‌ای که از نتایج موتور جستجو به آن دسترسی پیدا می‌کند) سایت بازدیدکننده از بین رفته است، اعتماد وی را از دست می‌دهد. اگر سایت مرتباً این مشکل را تجربه می‌کند، بسیاری از کاربران در ادامه جستجو به زحمت نمی‌افتند زیرا حتی از وجود محتوای مورد نظر مطمئن نیستند.

چگونه پیوندهای شکسته را شناسایی و ردیابی کنیم؟

اگر می‌خواهید تجربه کاربر را ارتقا دهید، آماده پیدا کردن و رفع پیوندهای 404 سایت خود شوید. خلاص شدن از شر 404 خطای یافت نشده بدون شک تأثیر مثبتی در رتبه‌بندی شما خواهد داشت.

شناسایی خطا 404 در وبسایت

برای اپراتورهای وبسایت مهم است که از صفحه HTTP 404 جلوگیری کنند. این مربوط به صفحات خطای 404 داخلی در وبسایت خود و همچنین صفحات خطای 404 داخلی در سایت‌های دیگر است. ابزارهای بی‌شماری رایگان در دسترس است که به شما کمک می‌کند تا به راحتی این پیوندهای خراب را پیدا کنید. سه مورد از بهترین و معروف‌ترین موارد عبارتند از:

1. کنسول جستجوی Google

کنسول جستجوی Google راهی آسان برای شناسایی 404 صفحه است تا بتوانید آنها را اصلاح کنید. برای کشف همه 404 صفحه، باید وارد حساب کاربری خود شوید. به قسمت خطاهای خزیدن بروید → Diagnostics. بر روی Not Found کلیک کنید و لیستی از خطاهای 404 را مشاهده خواهید کرد. هر خطای 404 یافت شده توسط خزنده Google در ابزار وب، نمایش داده می‌شود و همچنین می‌تواند به عنوان اصلاح شده در اینجا علامت‌گذاری شود. توابع اضافی شما را قادر می‌سازد تا خطاهایی را در پرونده‌های robots.txt پیدا کرده و از آمار خزنده برای بررسی اینکه هر چند وقت یکبار سایت شما توسط خزنده‌های Google خزیده شده استفاده کنید.

Dead Link Checker .2

یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین ابزارها برای یافتن 404 صفحه داخلی و خارجی با لینک Dead Checker است. با استفاده از این ابزار وب می‌توانید URL سایتی را که می‌خواهید بررسی کنید وارد کنید و سپس بررسی را شروع کنید. در اینجا شما می‌توانید یک صفحه وب یا یک سایت کامل را بررسی کنید. این برنامه تمام صفحات خطای پیگیری شده را با کد وضعیت و URL لیست می‌کند.

W3C Link Checker .3

این ابزار آنلاین از World Wide Web Consortium (W3C) به طور دقیق در مورد آزمایش صفحات وبسایت جداگانه است، بنابراین بررسی پیوندها نسبت به سایر وبسایت‌ها بیشتر طول می‌کشد. W3C Link Checker درست مانند Dead Link Checker کار می‌کند: شما URL را وارد می‌کنید و به ابزار اجازه می‌دهید بقیه کارها را انجام دهد. همچنین می‌توانید جزئیات بیشتری اضافه کنید.

ایجاد خطای 404علت به وجود آمدن خطای 404

ایجاد صفحه خطای 404

برخی از سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس، جوملا و دروپال به طور خودکار هنگام یافتن آدرس وبسایت، یک صفحه خطای 404 ایجاد می‌کنند. صفحه HTTP 404 فقط یک پیام خطای استاندارد ساده است، اما بیشتر آنها را می‌توان با استفاده از پسوندهای خاص CMS شخصی‌سازی کرد. اگر CMS شما امکان ایجاد یا تغییر صفحه 404 را به شما نمی‌دهد، یا اگر وبسایت شما فقط مبتنی بر HTML ،PHP و غیره باشد، کمی پیچیده‌تر خواهد بود. می‌توانید یک صفحه خطا به صورت زیر ایجاد کنید:

  • یک صفحه خطا (“404.html” یا “404.php”) در دایرکتوری ریشه ایجاد کنید (اگر قبلاً موجودی نداشته است).
  • پرونده htaccess. را باز کنید (یا در صورت لزوم یکی ایجاد کنید) در پوشه ریشه، این مورد را در “ErrorDocument 404 /404.html” وارد کنید و تغییر را ذخیره کنید صفحه خطا با این کد ایجاد می‌شود.
  • برای دیدن اینکه آیا کار کرده است، سعی کنید به یک صفحه وب موجود دسترسی پیدا کنید و امیدوارم که پیام خطای 404 در مرورگر ظاهر شود.
چرا باید صفحه خطای 404 خود را شخصی‌سازی کنید؟

داشتن یک صفحه خطای استاندارد 404 بهتر از نداشتن آن است، اگرچه یک صفحه سفارشی به دلایل مختلف بیشتر ترجیح داده می‌شود. از یک طرف، می‌توانید مطمئن باشید که بازدیدکنندگان کد دقیق وضعیت HTTP را دریافت می‌کنند: به عنوان مثال، اگر محتوای درخواستی دیگر در سایت وجود ندارد، این باید با پیام “410 رفته” منتقل شود. بازدید کننده سپس می‌داند که این محتوا برای همیشه حذف شده است.

از طرف دیگر، می‌توانید یک صفحه خطای ویژه طراحی شده حاوی پیوندهای مرتبط (به عنوان مثال پیوندهایی به صفحه اصلی یا زیرمجموعه‌هایی که محتوا با آنچه در ابتدا بازدید کننده درخواست کرده است همپوشانی کند) ارائه دهید. حتی می‌توانید یک تابع جستجو برای وبسایت خود اضافه کنید. با انجام این اقدامات اضافی و ارائه مشوق‌هایی، ممکن است پس از دیدن کد 404 بتوانید از بازدید مستقیم بازدیدکنندگان از سایت خود جلوگیری کنید.

با یک پیام خلاقانه 404 حتی ممکن است دریابید که در بازدیدکنندگان احساس خوبی ایجاد می‌شود. طبیعتاً آنها از یافتن محتوایی که به آنها قول داده شده‌اند ناامید خواهند شد، اما یک صفحه 404 اصلی یا خنده‌دار می‌تواند آن را جبران کند. اگر به درستی انجام شود، صفحات خطا برخی از پتانسیل‌ها را دارند.

اطمینان حاصل کنید که طراحی پیام خطا با سبک وبسایت شما مطابقت داشته باشد و از قبل پایه و اساس یک صفحه خطای 404 خوب را داشته باشید. اگر به بازدیدکنندگان با روشی خنده‌دار و خونسرد اجازه دهید محتوای شما در دسترس نباشد، مطمنناً آنها در برخورد با صفحات سایت شما دچار ناامیدی می‌شوند.


چگونه خطای 404 را برطرف کنم؟

قبل از شروع نگرانی، لازم به ذکر است که داشتن چند لینک خراب در وبسایت امری طبیعی است. دیر یا زود اکثر سایت‌ها دارای خطای 404 Page Not Found هستند. با این حال، آنچه شما باید انجام دهید این است که به طور مداوم آنها را ردیابی و برطرف کنید. رفع هرچه سریعتر خطاها برای جلوگیری از مواجه شدن کاربران با آنها بسیار مهم است.

حال، مهمترین قسمت، چگونه می‌توانید خطای 404 را برطرف کنید؟ در ادامه آنچه شما می‌توانید انجام دهید، مورد بررسی قرار گرفته است:

1. تغییر مسیر صفحه

ساده‌ترین راه برای اصلاح کد خطای 404 این است که صفحه را به صفحه دیگری هدایت کنید یا به اصطلاح ریدایرکت کنید. با استفاده از تغییر مسیر 301 می‌توانید این کار را انجام دهید. ممکن است بپرسید 301 چیست؟ این یک کد پاسخ ریدایرکت است که به مرورگر علامت می‌دهد محتوا به URL دیگری منتقل شده است.

2. پیوند را تصحیح کنید

اشتباه انسانی بیشتر مواقع رخ می‌دهد. گاهی اوقات، افراد می‌توانند به سادگی یک URL را تایپ کنند. اگر این موردی است که با کد خطای 404 شما رخ داده است، مطمئن شوید که پیوند URL را درست وارد کرده اید.

3. صفحات پاک شده را بازیابی کنید

در بعضی موارد، افراد به دنبال صفحه‌ای می گردند که شما در سایت خود آن را حذف کرده‌اید. فقط به این دلیل که شما آن را از سایت خود حذف کرده‌اید، افراد دیگر به دنبال جستجو نخواهند بود. یا ممکن است افراد از طریق پیوندهای خارجی در آن صفحه قرار بگیرند. برای رفع این مشکل، همیشه می‌توانید یک صفحه حذف شده را بازیابی کنید. مگر اینکه یک دلیل تجاری برای حذف آن صفحه وجود داشته باشد. در غیر این‌صورت، هنگامی که می‌خواهید برخی از صفحات را از سایت خود حذف کنید، مطمئن شوید که آنها را به صفحه‌هایی هدایت می‌کنید که دارای محتوای مشابه هستند.

نوشتهٔ پیشین
ارزیابی عملکرد و ارزیابی شایستگی در کانون ارزیابی و توسعه مدیران
نوشتهٔ بعدی
روشها و مدل های ارزیابی شایستگی در کانون ارزیابی و توسعه مدیران
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

آخرین مطالب


گوگل با معرفی مدل جدید زبان بزرگ خود (LLM)، Gemini…
گوگل بارد Bard یک چت بات، انقلابی برای هوش مصنوعی…
چگونه یک متخصص BI تبدیل؟ این یک مسیر خطی نیست،…
برنامه Microsoft Power BI خود را به عنوان یک ابزار…
Api‌های POWER BI REST (رابط‎‌های برنامه نویسی برنامه) یک مجموعه…
فهرست